Körkommittén

Dan Henriksson, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Körkommitté.
Jag började rida när jag var sju år, tävlade i hoppning och fälttävlan i många år. Arrangerade i många år hopptävlingar i Märsta.
1989 så började jag min banbyggar utbildning i körning och under 90 talet så utbildade jag mig till internationell banbyggare och teknisk delegat. Även utbildat mig så att jag får bygga World cup, inomhustävlingarna sedan 2002 har jag byggt 24 world cup tävlingar och byggt 9 finaler.
Har varit med i körkommitten sedan 2004.

Ledamöter i Körkommittén:

Hans Fransson, ordförande i Banbyggarenämnden.
Min bakgrund inom sportkörning började med en grundkurs i körning på Strömsholm 1989. Deltog för första gången i en tävling 1990 i Rimbo. Bästa resultat uppnåddes 1999 i Ljungbyhed på Nordiska Mästerskapen, segrade och blev Nordisk mästare individuellt och i lag.
Gun Hagring, ordförande i domarenämnden.
Ulla Herner, arrangörsansvarig.
Jill Isebark Jag började med sportkörning i slutet av 1980-talet och har tävlat mina hästar till ungefär 1995 då mitt arbete som controller för ett stort internationellt företag tog all min tid i anspråk. Nu bor jag på Gotland och jobbar som redovisningskonsult från mitt hemmakontor. Mitt jobb i Kör-kommittén är att hjälpa till att kontrollera och fördela den budget som blivit avsatt till vår sport samt redovisa uppföljning på våra möten.
En av mina största erfarenheter var att jag och min fina häst Cornelia var med i vagnparaden på WEG 1990 i Stockholm. Då var jag ny i sporten så jag förstod nog inte hur stort det var att få vara en del av en så stor sak. Likaså när vi körde folk mellan hovstallet och slottet i samband med att hovstallet fyllde 100 år. Många fina minnen.
1995 startade jag min utbildning som domare inom Sportkörning och idag har jag hunnit bli internationell domare. Men det är fortfarande lika roligt att döma de lokala och regionala tävlingarna på hemmaplan och träffa alla nya och entusiastiska kuskar.
Förutom att vara domare har jag hunnit med att utbilda mig till FEI Steward inom körningen. Vi har inte Stewards på våra Nationella tävlingar men vi fungerar ungefär som en ”överdomare” med ”Horse Wellfare” som den viktigaste punkten. 2017 har jag fått en inbjudan att vara med som Steward på en tävling i Sandringham (England) i juni. Chef för organisations kommittén är ingen mindre än Prins Philip, Duke of Edingburg.
Förutom att döma i Nordiska Mästerskapen i Finland kommer jag att medverka som Steward vid årets EM i Göteborg. Det ska bli otroligt spännande att få vara en del av detta event.

Carola Brännström: – Mitt mål är att verka för att fler ska tycka att Sportkörning är grejen. Jag vill att alla ska känna sig lika viktiga oavsett på vilken nivå man befinner sig. Jag lägger stort fokus på att värna om lättare regelverk och minskade kostnader för alla aktiva och önskar  därigenom att fler barn & unga ska komma sig in på tävlingsbanorna.
Till vardags arbetar jag som undersköterska och har även fackliga uppdrag. Hästarna har funnits där hela livet.
– Jag har tävlat i hoppning, ridit islandshästar och sysslat med utställning på internationell nivå. För ungefär 7 sedan kom jag i kontakt med Sportkörningen och insåg att jag hittat rätt för mig och våra ponnyer.
En sak ni inte visste om mig: – Jag är femfaldig mästarinna i gyttjebrottning.

Therese Blomgren, zonledare öst:
Kom in i sportkörningen som hinderchef på ponny-SM 1997. Började sedan tävla i lagserien 1998, och har fortsatt mitt tävlande sedan dess. Utbildade mig 2010-2012 till banbyggare, och 2017 till överdomare.
Som zonledare är jag länken mellan mina distriktsgrenledare och körkommitten, och försöker främja och bredda sporten i landet, tillsammans med de andra zonledarna.